27 Eylül 2011 Salı

Hayat Ağacı / The Tree of Life


Bu filmden çıkan sadece iki görüş olabilir. 

İlki !

"Bu ne lan böyle, bunu izleyeceğime belgesel izlerim daha iyi. Çok sıkıldım, vaktimi boşa harcadım, filmde replik bile yok !!"

İkincisi  ! 
"Az replik ile muhteşem bir film yapmışlar. Tamamen sanatsal ve kaliteli "


Bu iki insanda birbirinden çok farklı hayatlar yaşayan, farklı görüş açıları ve kültürleri olan insandır.  

Filmde oğlunu kaybettikten sonra bir ailenin yaradanı sorgulaşıyla başlar ve cevabını doğanın içinde arar. İlk yarım saat boyunca "Biz senin evlatların değil miyiz, bizi neden üzüyorsun" ? gibi sorulara cevap arar. Bol bol doğadan görüntüler görürüz. Bir yandan da yapılan betimlemeler ile içindeki duygulara benzetmeler vardır.

Yarım saat geçtikten sonra asıl film başlar. 

Bir ailenin yaşam ağacını anlatır. Aşık olur, evlenir, çocukları doğar, çocuklar büyümeye başlar, babaya olan sevgi azalır, nefrete dönüşür, sevgiyle nefretin kendi içinde çarpışmasını, babanın kaygıları, annenin mutsuzluğu derken herkesin içinden mutlaka kendine pay çıkarabileceği bir filmdir.

Neredeyse hiç replik olmadan sadece klasik müzik eşliğinde verilen tüm duygular bana göre kusursuzca işlenmiş. Olayların akışı, yakaladıkları noktalar gerçekten can alıcı.

Terrence Malick muhteşem bir iş çıkarmış.

Sabrı olan ve filmin büyüsüne kapılmayı sevenler mutlaka bu filmi izlesin. Diğerleri ne olur izlemesin :)) Çünkü her bir bölümü dikkatli izlemeli ve o derinliğe girebilmelisiniz.

sinemalar.com : 6.3
imdb : 7.7

Hiç yorum yok: