23 Eylül 2011 Cuma

Mucizeyi Kadınlar Yaratır / I Don't Know How She Does It


Sarah Jessica Parker oynuyor diye sadece gidip izledim. Süslenip püslenip metropol kadını olcam ya iki saat sadece dip liner'ı çekmek için uğraştım ki boru mu koskoca Sex and The City oyuncusunun filmini izlemeye gidiyorum :))) Hazırlıklı olmak lazım dimi ama :) 

Zaten salon full kadındı. Dolayısıyla dip liner'ı çekmek için uğraşım boşa gitmemiş oldu. Her neyse...

Filmde kadın hem kariyerinin peşinden gidiyor, hem çocuklarıyla ilgilenmeye çalışıyor hem de kocasıyla ilişkisini yürütüyor. Kısacası ne varsa kadınlarda varın kanıtı gibi bir film. 

Özellikle erkekleri sandalyeye bağlayıp zorla "izle lanet herif neler çekiyorum anla bide senin dırdırınla uğraşamam" diye tokatlamanın bir başka versiyonunu yapmak lazım. Heee izlediğini, okuduğunu, söylediğini anlayan ile bir b.ktan anlamayanlar olarak ikiye ayrılan erkek cinsi için ikincisine istediğin işkenceyi yapsanda anlamayacaktır o ayrı.

Filmde araya giren dışardaki insanların olaylar ile ilgili yorumları insanları yargılamayı ve çekiştirmeyi ne kadar çok sevdiğimizi gösteriyor. Tek şikayetim bunlar her araya girdiğinde üstlerindeki kıyafetler farklı olsaydı en azından olayla birlikte gelişen konuşmalar olduğunu görmeyi tercih ederdim. Böyle laflarını bölüp bölüp gösteriyormuş gibi olması hoşuma gitmeyen bir detaydı.

Diğer yandan film sizi gülümsetse bile kadında olan muhteşemlik insanın sinirini bozuyor. Yahuuu o saç hiç mi bozulmaz, göz altları hiç mi şiş olmaz, uyanırken hiç mi söylenmez ? HAYIR ! Çünkü o mucizeleri yaratan kadın !!

İş yerine çocuklarıyla ilgilenmek için resti çektiğinde işine devam edip, sonraki toplantılar için "o güne planım var başka güne ayarlayın" diyorsa ve hala kovulmuyorsa o an film izlediğinizi anlıyorsunuz. Gerçek hayatta böyle rahatlıkların, mükemmelliklerin olmayacağını biliyorsunuz.

Filmi izledikten sonra yüzümde kocaman gülümseme. "Bu hatun yapıyorsa bende yaparım yaaa ne kadar kolaymış" diye mutlu mesut ayrıldım. Film size mutluluğu aşılayabiliyor ama çocuklarına istediği gibi vakit ayıran anne, başarılı iş kadını, aşık ve kadına hayran kocaya sahip olmak yönünden bakınca olamayacağını da biliyorsunuz. 

Moralim düzelsin, kendimi gaza getirip güç alayım, romantik komedileri severim ve S.J.P olsun izleyeyim diyorsanız kaçırmayın :) Onun dışında masalsı derecede kötü işlenmiş gerçeklikten uzak boş bir film :))

sinemalar.com : 5.9
imdb : 3.4


4 yorum:

ESRA dedi ki...

çoook güzel bir vlog kesinlikle film izlemeye bayılırım!!! yorumların güzel fikirler verdi takipteyim!!! bana da gel beklerim;) http://sinemadayim.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Esracım :)

darkolivee dedi ki...

ayyy curcunam ben bu bloğu gözden nasıl kaçırmışım yaa :((

biz çok severiz izlemeyi bloğuna sık sık uğrayacağıma emin olabilirsin ttalım, bende gittikçe yazıyorum bişiyler...

arkadaşım sarah'a hiç yakışmmaış kötü bir film dedi, demek ki sende katılıyorsun kocayı boşuna sürüklemeyeyim o zaman :))

çok güzel bir anlatımla süper bir post olmuş teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Bir kaç haftadır var zaten tatlımm işine yaradığına çok sevindimmm :) Kocada sürüklenebilir aslında ama hiç sevmiyorsa sıkılabilir ne saçma filmdi diye :))