23 Ocak 2012 Pazartesi

The Tunnel / Tünel

Açıkçası bu filmi nasıl kaçırdığımı bilmiyorum!! Sonunda doğru düzgün bir korku filmi izleyebildim hatta tadı damağımda kaldı :))

Sydney şehrinin altında yer alan tünelin yapımı bir anda devlet tarafından durdurulur. Hatta üstünü kapamaya çalıştıkları bir şeyler vardır. Bunun üstüne kariyeri bitme tehlikesiyle karşılaşan gazetecimiz kendine bir takım yollar arasa bile o tünele bir türlü giremez. bu konuyla ilgili hep engeller ile karşılaşır. Sonunda 4 kişilik bir ekiple o tünele girerler...

Kurtulan kişiler filmde aralarda girip olayın geldiği noktayı anlatıyor. Ayrıca tünelin kamera görüntüleri dışardan olarak bize yansıyor. Eee tabi gazetecilerimiz tüm olayları kaydediyor.

Filmin sonunda asıl ilginç olan bu olayın gerçek olmasıdır !! Devlet ve polis bir şekilde görüntüler olmasına rağmen yetersiz delillerden dolayı araştırmayı sonlandırmış. Kaybolan arkadaşlarının ceseti hiç bir şekilde bir yerde bulunamadı. Tünelin içinde olan o "şeyin" ne olduğu hala bilinmiyor. Beni asıl etkileyen sonunda yer alan bu ve diğer yazılardır.

Filmin puanı çok düşük ama bana göre çok daha yüksek bir puana sahip olması lazım. İlk başlarda yavaş bir şekilde ilerliyor film sonlara doğru hızlanıyor ve sizi germeye yetiyor. Sonda yazan bu yazılar ise ohhhh tadından yenmiyor hafif tırsmaya başlıyorsunuz. Tavsiye ettiğim bir gerilim filmi, altta olan fragmanı izlemeyi unutmayalım ;)
imdb : 6.0

Hiç yorum yok: