8 Ocak 2012 Pazar

Downton Abbey

İngiltere'de büyük yankı uyandıran muhteşem bir diziyi sizlere gururla sunarım :Pp

Downton Malikanesi sakinlerinin sıkıcı hayatlarının içinde yaşadıkları dramı anlatıyor. Bunun içinde çalışanlar dahil ! Onların gün içinde yaşadıkları telaşlar, ev sahibinin evi elinde tutma çabaları, 3 kız kardeşin aralarında yaşadıkları çekişmeler vs. derken kendinizi kaptırıyor gidiyorsunuz.

1910'lu yıllarda geçen zaman dilimini tanımlayacak her türlü detay muhteşem bir şekilde düzenlenmiş. Kıyafetler, dekor, ışık... Kusursuz bir şekilde görsel şölen sunuyor.

Olaylara yön veren bir Türk diplomat olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim :) Özellikle o kısımların gerçek hikayeden alıntı olduğunu belirtiyorlar. Malikane farklı bir isimle olan gerçek malikanedir. Detayların çoğunun gerçek olması bana göre diziyi çok daha muhteşem kılıyor. Her bir karakterin belirgin bir şekilde işlenmesi diziyi sıkıcı olmaktan çok çekici kılıyor. Çünkü olaylar sürekli bir kişinin etrafında dönmüyor. Şiddetle tavsiye ettiğim bir dizi daha :) 2 sezonu yeni bitmiş olup, toplamda sadece 16 bölüm vardır. Kolayca yakalayabilirsiniz maalesef Eylül ayına kadar yeni bölümü yok :(

imdb : 9.0

Hiç yorum yok: