22 Ocak 2012 Pazar

Melancholia / Melankoli

Film iki kardeşi, iki bölümde anlatıyor. Justine bölümü beşeyle başlayan gece ilerledikçe morallerin düşmesine neden oluyor. Gelinin ailesinde olan gerilim, patronunun düğünü olmasına rağmen iş için sıkıştırması, ablasının kocasının düğünün kusursuzluğu için itelemesi, sığınacak yer aradığında anne ve babanın samimiyetsizliği derken Justine karakterinde melankoli'nin ilerlemesine sebep veriyor. Düğünü umursamıyor ve olaylar gece içinde cinsel anlamda başka biriyle olmasına kadar karışık bir hal alıyor. Sonunda terk ediliyor...

Claire bölümüne diğer kardeşe geçtiğinde Justine'nin kronik depresyonu hafiflemeye başlar. Kocasıyla mutlu denebilecek bir evliliğe sahiptir. Kardeşinden nefret ettiğini söylese bile en çok yanında olan ve ona sahip çıkan yine Claire'dir. Melankoli gezegeninin dünyaya çarpmasına 5 gün kalmıştır. Claire bunun yüzünden panik ataklar geçirmektedir. Bilim adamı olan kocası dünyaya çarpmayacağını aksine yanından geçip gideceğini söylemesine rağmen rahatlamaz.Dünyanın sonu biri için kurtuluş diğeri için yıkımdır.

Film yine herkesin izleyemeyeceği türden bir filmdi. Bir çok kişi sıkıcı ve anlamsız bulabilir. Benim için iyi bir filmdi. İki farklı hissi, iki farklı düşünceyi bir kardeşte birleştirmek, oyunculuklar ve görsellik ile tamamlanınca güzel bir film ortaya çıkmış. Yine ilginç bir Lars Von Trier filmiydi... Charlotte Gainsbourg ile Kirsten Dunst'ın oyunculuğu yabana atılacak türden kesinlikle değildi.

Sinemalar.com : 6.2
imdb : 7.4

Hiç yorum yok: