27 Ağustos 2011 Cumartesi

Perfect Sense / Yeryüzündeki Son Aşk


Eva Green için gittiğim bir filmdi. Onun gothic güzelliğini seviyorum :) Açıkçası film hakkında hiç bir araştırma yapmadan izledim. Sadece aşk filminden ibret olduğunu zannediyordum ama öyle değilmiş. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi bence. 

Filmde Susan (Eva Green) bilim kadınıı, Michael (Ewan McGregor) restaurant şefidir. Tek gecelik bir aşk olarak başlıyor ve birbirlerini bir daha görmeye bile niyetli değiller. Bu sırada yeni bir hastalık çıkıyor. Susan bunla ilgilenmeye başlıyor çünkü nedenini bilmiyorlar. İnsanlar tek tek duyularını kaybetmeye başlıyor. İlk önce koku, sonra tat, sonra duyma, sonra görme diye gidiyor. Dünya bir karışıklığın içindeyken yinede herkes bir şekilde hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Susan ve Michael duyularını tek tek kaybederken birbirlerine tutunup kaybetmedikleri tek duyuyu, aşkı duymaya başlıyor. Vıcık vıcık bir aşk hikayesi değil. Hayata, bir insana tutunmayı ve insanoğlunun dünyayı ne hale getirebileceğini anlatan, oyunculuklarıyla içine çeken bir film.

İmdb puanı 7.6'dır. Sinemalar.com sitesinin ise 5.9 :))) İmdb puan kalitesinde güveniyor, gerçek anlamda kaliteli bir film izlemek istiyorsanız bence kaçırmayın...

Hiç yorum yok: