10 Şubat 2012 Cuma

War Horse / Savaş Atı

Bu filmi izlemeye üşeniyordum açıkçası. Sonunda izledim :) Film 2,5 saat sürüyor. Benim için film su gibi aktı diyemeyeceğim türdendi.

Film bana bilmem hatırlar mısınız Siyah İnci diye bir film vardı. Sahibiyle güçlü bağı olan özgürlüğüne düşkün bir atı anlatıyordu. Biraz onu anımsamadım değil yani :) Eee tabi Steven Spielberg işin içine girince farklı bir şekilde savaşı yansıtmış bize.

At sembolik olarak olayların içindeydi bana göre. Diğer detaylar ile zenginleştirilmişti film. İşin içine savaş girince ben çok daha başka düşünüyordum filmi açıkçası. Savaş atı olarak çok şanslı, iyi bir at vardı karşımızda. O yüzden beni çok fazla içine çekemedi.

Genel olarak iyi bir filmdi. Muhteşem diyemeyeceğim. Bazı yerlerde vurgulamak için kullanılan ışıklandırmalar bizi rahatsız etti ve filmden kopmamızı sağladı. Dönüp onun hakkında konuşmaya başladık. Güldürdüğü yerler oluyor ama filmin içinde konuların bağlanışıyla ilgili eksiklikler var gibi geldi. Bazı detayları keşke gösterselerdi sadece lafta kalmasaydı. Mesela Emilie karakterinin başına tam anlamıyla ne geldiğini merak ettim açıkçası.

imdb : 7.3
Sinemalar : 6.5

1 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
HOŞ BLOG
:))))
BANA DA BEKLERİM.