25 Şubat 2012 Cumartesi

Blue Valentine / Aşk ve Küller

Film uzun zamandan beri aklımdaydı anca izleme fırsatı bulabildim. Çok muteşem bir film değildi ama söylenildiği gibi sıkıcı, kötü bir film kesinlikle değildi. Sanırım herkes kendinden parçalar aramış sorun burada :) Hüzünlü bir film ve bittiğinde o hüznün sizi nasıl ele geçirdiğini hissediyorsunuz.

Geçmiş ve gelecek arasında aynı hızda bir köprü kurulmuş. Türkçe isminde olduğu gibi aşkın çıkışıyla kül oluşu arasında aynı hız var yani birbirlerinden vazgeçmeye başladığında geri dönüş yapıp aynı şekilde nasıl aşkla bağlandıklarını izliyorsunuz. Bence bir ilişki yada evlilik analizi olarak güzel bir film.

Kişisel olarak filmin bende yarattığı etki başkaları için ne kadar değişirsen değiş dönüp dolaşıcağın yer yine kendin oluyorsun. Aşk biter, sevgi kalır, alışkanlık artar. Değişmeni gerektiren yada olduğundan farklı olmanı gerektiren tüm sebepler ortadan kalkınca ilişki çöküntüye uğrar. Aşkın gözü kördür derler ya o misal işte görmediklerini görmeye başlarsın. Batmayanlar batar gibi liste uzaaaar  gider. Kısaca aşk ve ilişkiler üzerine bence çok doğru duyguları barındırıyor. Ben sevdim filmi...


imdb : 7.6
Sinemalar : 6.6

Hiç yorum yok: