15 Ekim 2011 Cumartesi

Red State / Şeytanın İni


Yurtdışında çok fazla yankı yapmış, tartışmalara konu olan filmi izlemek için meraktan çatlıyordum resmen. Film gerilim desem pek değil, dram desem değil, aksiyon desem son sahnelerden tüm filme yükleyemeyeceğime göre ı-ıhhh, korku hiç değil zaten.

Filmde üç arkadaşın bir internet sitesinden bulup grup seks yapmak için yola çıkmasıyla başlıyor. Aslında öldürülen eşcinsel bir gencin federalleri bile devreye sokacak kadar dikkat çekmesiyle başlıyor. 

Bu üç liseli genç kadının yanına ulaştıklarında içkilerine atılan ilaçlar ile uyutularak kendi kiliselerine götürüyorlar. Burda günaha yatkın insanları özellikle eşcinselleri işkence ederek öldürüyorlar. 

Filmde kilise papazının bitmek bilmeyen vaazı ile ne kadaaaar sıkıldığımı anlatamam. Hayır imkanım olsa ileri sar falan yapıcam ama o da olmuyor. 

Şerif çarpan arabayı bulmak için yola ekip arkadaşını yollar, kilisenin orda bulurlar, o sırada gençler kaçma girişiminde bulunur, şerif yardımcısı destek ister, onlardan olan adamın biri yardımcı şerifi vurur, şerif eşcinsel ve evli olduğu için tehdit ederler fotoğraflarını karına yollarız diye, bu da sinirlenir ajanları devreye sokar.

Ajanlar gider, silahlı çatışmaya girerler falaaaan filan. Bıdı bıdı bıdı ve bıdıııı herkes ölür, papaz hapise gider, ajan terfi alır yaniiiii facia bir film !!

Tepki çekmesi eşcinsellerin ve devletin işleyişine yönelik oynadıkları için yankı uyandırmıştır. Mükemmel Amerikanlar biliyorsunuz, adalete düşkünlerdir :)) Farklı olan yönleri dürüstçe aldıkları için yankı yaratmıştır. 

Hee bu mesajı alsak ne oluuur almasak ne oluuur. Bu filmi izlemek için bahane olmayacak kadar sıkıcı film !

Boş vakit kaybı.

sinemalar.com : 6.1
imdb : 6.4

Hiç yorum yok: