6 Mart 2012 Salı

J. Edgar

Amerikan tarihinin en önemli isimlerinden biri olan John Edgar Hoover'ın hayatı anlatılıyor.

FBI'ın kurulmasında ve geliştirilmesinde büyük bir rolü olmasının yanında ölene kadar başındadır. Elinde olan dosyalar ile dönemin tüm başkanlarını bile elinde oyuncak yapabilecek güce sahiptir. Korkulan, sevilmeyen, sırları olan, saygı görülen biridir. Gay olduğunu hiç bir zaman açıklamamıştır bu yüzden filmde bununla ilgili yaşadığı çelişkileri görebiliyorsunuz.

Film boyunca bir türlü konsantre olamadım. Böyle siyasi filmleri izlemekten sıkılmam ama bu gerçekten sıkıcı çok durgun bir filmdi. Karakteri çok güçlü göstermenin yanında antipati oluşturabilecek unsurlarda vardı. Ortada olan dedikodulara göre böyle güçlü bir adamı inceden karalamaya çalışmak ne kadar doğru bilemem.

Filmin sonlarına geldiğinde asıl dikkatimi topladım. 2 saat sürdüğünü düşünürsek artık nasıl uyumamak için debelendiğimi düşünün :) Film özellikle makyaj, mekan seçimleri, dekor, kostüm konusunda başarılıydı. Yaşlılığı ve gençliği arasında mekik dokuyan filmlerden biriydi. One Day filmi gibi detaylar ile zenginleştirmeden 2 saati olmasına rağmen kopuk bir şekilde olayları bağlamışlardı. Filmin 6.9 puanını almasına inanamadım resmen :)

imdb : 6.9
sinemalar : 6.1

2 yorum:

gülümse dedi ki...

izlemeyi düşünmüodum sen de sıkıcı dedikten sonra hayatta izlemem:)

Unknown dedi ki...

:)) saolasın cnm