17 Kasım 2011 Perşembe

Rise of the Planet of the Apes / Maymunlar Cehennemi Başlangıç


Bu aralar pek vaktim olmadığı için yazamadım bir türlü izlediklerimi. Sanırım birden yazıcam boş anımda. Bu kadar boş bırakmak istemediğim için sırasıyla yazayım bir tane film en azından :)

Maymunlar Cehennemi muhteşem serilerden bir tanesidir. Günümüz versiyonu çekilceğini duyduğum zaman çok heyecanlanmıştım. Ben zaten maymunları çok severim :))

Alzheimer hastalığının tedavisi için maymunlar üstünde deney yapılıyor. Bu deney sonucunda maymunların normalden daha zeki oldukları farkediliyor. İlerleyen zamanda sorun çıkaran maymunun aslında hamile olduğu ve annelik içgüdüsü ile kendini koruduğunu öğreniyorlar ama bütün maymunlar için ölüm emri çoktan çıkmıştır bir kere. Ceaser adında ki bu maymunu doktorumuz evine alıp götürüyor onun ölmesine izin vermiyor. 

Deneyler sonucunda ilaçtan o da etkilendiği için çok zeki bir maymun olarak dünyaya gelmiştir. Bunun her evresini, kişiliğini, kırılganlığını, bağlılığını film ilerledikçe izlemek mümkün.

Film ağır gitse bile detayları ile zenginleştirildiği için beni yeterince tatmin etti. Tek şikayetim grafiklerin çokta iyi olmamasından kaynaklanıyordu. İlk film bu kadar tuttuğuna göre ikinci filmde umarım grafikleri biraz daha ciddi şekilde sıkı tutarlar. 

Çok sevmeseniz bile bu tarz filmleri en azından bir fikir edinmek için bile şans verilmesinden yanayım. O yüzden tavsiye edebileceğim bir filmdir kendileri. Her ne kadar geç izlemiş olsam bile :))

Sinemalar.com : 7.3
imdb. 7.8

3 yorum:

gülümse dedi ki...

ben de geçen gün izleyeyim diye açtım,öyle kaldı gün boyu,sonunda izleyemedim tabi:))ama bugün ya da yarın izleyebilirim:))

Unknown dedi ki...

çoğu filmde yada dizide benimde öyle oluyor maalesef :)) mesela the walking dead izlicem bir haftadır her gün açtım kapadım kaldı öle hep :)

darkolivee dedi ki...

listemde tekrar izlemek istediklerimin en başında gelir, çok severim..