24 Kasım 2011 Perşembe

Alacakaranlık Efsanesi : Şafak Vakti / Breaking Dawn


Bugün filme gitme fırsatını buldum. Hayır ayılıp bayıldığımdan değil meraktan benimki :)) Kitabını okuyup filmi beğenmeyenlerdenim. Gerçi kitap içinde binbir türlü kusur bulabilirim. Muhteşem bir seri değildi ama kitap daha iyiydi.

Ukalaca bazı insanlar kitabı olup okuyanların filmi beğenmediklerini söylüyorlar. Bu kesinlikle filme yansıtılmamış bir çok detaydan ve duygu eksikliğinden kaynaklanıyor. Bunu başarabilen bir çok filmi sevebilirim. Alacakaranlık maalesef yansıtamıyor. Herneyse ilk filmini ayıla bayıla izledim, ikincide esnedim, üçüncüde uyuya kalacaktım nerdeyse. 

Bu filmde büyük ihtimal uykum yoktu yada daha iyi gibiydi. Düğünden, balayından ve hamilelik kısmı çok detaylı olarak işlenmemiş. Filmde anlayamadığım bir kopukluk vardı çünkü hikayeyi sırf yetiştirelim ve para kazanalım diye bir çok detay atlatılmış, bir çok gereksiz detayda uzatılmıştı.

Sonunda Bella vampir oldu. İkinci bölümüne yine sinemada gidicem ama keşke bunu bekleseymişim internete falan düşmesini öyle acıdım yani verilen paraya :)) Çok fazla müdavimi değilseniz evinizde izleyin misss gibi. Sinemaya değmez :) Imdb puanı sanırım herşeyi anlatıyor. 7.7 puanı anca bizim Türkler verir şu filme zaten :))

Sinemalar.com : 7.7
imdb : 4.7


3 yorum:

gülümse dedi ki...

ayyyy ben çoook beğendim.ama tabi ilkinin tadını hiçbiri vermez:)yine de son parttan umutluyum:)

ESRA dedi ki...

haklı olduğun yerler var yinede gidilmeyecek kadar değil bence... ben belki şuanki ruh halimden balayı sahneleri vs çok hoşuma gitti... genel olarak beğendim ben;)
http://editorist1783.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

@gülümse kesinlikle cnm hiç ilk filminin tadı yok :)

@Esra Belki, ama benim için gerçekten vakit nakit kaybıydı :)